Inkontinensutbildning. Ny kursomgång

Förskrivning av inkontinenshjälpmedel är ett av hemsjukvårdens större uppdrag. 

Inkontinenshjälpmedel är också en av de större budgetposterna i våra verksamheter. Där patienten har behovet, och hemsjukvården äger uppdraget, ska det även finns en förskrivning som är personlig. 
Det är av vikt att skilja på förskrivning – enskild utprovning tillsammans med ibland insatser av fler professioner och samverkan patienten - och beställning som är ett administrativt uppdrag.
Utbildningen består av teoretisk bakgrund, diskussioner om patientfall och demonstration av hjälpmedel och produkter. Den ger dig reell kompetens och underlag till förskrivning av inkontinenshjälpmedel. 
Kursintyg delas ut efter avslutad utbildning. 

 

Tid och plats

Dag 1: Tisdagen den 8 november, Psykiatrihuset, lokal Gotland, kl.08:45 - 16:00

Dag 2: Tisdagen den 15 november, Psykiatrihuset, lokal Gotland, kl.08:45 - 16:00

Målgrupp

Kursen vänder sig till sjuksköterskor i den kommunala hälso-och sjukvården.

Medverkande

Kursledare är stomiterapeut, uroterapeut, arbetsterapeut och fysioterapeut från Region Kalmar län samt sortimentsansvarig från Tena.

 

Anmälan och pris

Utbildningen är kostnadsfri. Vid anmälan, ange 1234 i fältet som efterfrågar Referenskod.
Deltagarna bekostar sin lunch men Kommunförbundet står för fika. Utbildningen har begränsat antal platser, först till kvarn gäller. I nuläget är sjukhusets restaurang Sjöjungfrun öppen för allmänheten. 

Om du får förhinder är det viktigt att du antingen hittar en kollega som kan ta din plats och meddelar det, alternativt meddelar Kommunförbundet att du inte kan delta. Då efterfrågan på kursen är stor vill vi vara säkra på att varje plats nyttjas. 

 

Kontakt

Har du frågor kan du kontakta, eva-katrin.tar@kfkl.se, Kommunförbundet Kalmar län.