Varmt välkommen till denna tvådagarsutbildning som är anpassad för att du ska få en fördjupad kunskap om dricksvatten i din roll som livsmedelsinspektör.
Information om utbildningen: Denna tvådagarsutbildning inom dricksvattenteknik riktar sig till dig som arbetar som livsmedelsinspektör.
Utbildningen omfattar bland annat:
- Reningsteknik – hur man renar vattnet att bli dricksvatten.
- Säkerhetsaspekter, inklusive faroanalyser, risker och egenkontroll.
- Analys av dricksvatten, med genomgång av analysparametarar och provtagning.
- Distributionssystemet, så som ledningsnät, reservoarer och vattentorn.
Utbildningen hålls av Jonas Aaw från konsultbolaget AFRY. Jonas har arbetat med dricksvattenproduktion och strategi i över 30 år. Han är dessutom en van föreläsare och håller i diplomutbildningen på Svenskt Vatten. Han har tidigare arbetat som VA-chef på Gotland och därmed ansvarat för Gotlands allmänna VA-anläggningar. Han har även ansvarat för processutformning av dricksvattenanläggningar med olika reningstekniker. Jonas är dessutom seniormedlem i den nationella vattenkatastrofgruppen VAKA.
Förberedelser: Det finns inga särskilda krav på tidigare erfarenhet av dricksvattenteknik eller kontroll av dricksvatten. För att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt rekommenderar vi att du läser: https://kontrollwiki.livsmedelsverket.se/artikel/337/dricksvatten
När: 30-31 januari 2024, kl. 9:00-16:00
Plats: Oskarshamns folkhögskola, lokal Utsikten
Anmälan: Sista anmälningsdag är 20 oktober 2023.
Anmälan är bindande men kan överlåtas.
Inspektörer från Miljösamverkan Sydost har förtur. Övriga inspektörer är välkomna i mån av plats. Max 20 deltagare.
Kostnad: 5300kr per person exklusive moms för medlemmar i MSO. För icke-medlemmar är priset 5600kr. I priset ingår fika och lunch.
Varmt välkommen!
Frågor om anmälan och utbildningen
Anna Johansson, projektledare Miljösamverkan Sydost
E-post: anna.c.johansson@vastervik.se
Telefon: 0490-25 48 07